Landelijk & lokaal advies Gratis uitproberen 24/7 inzicht Digitale administratie
Voordelen administratie uitbesteden

Administratie uitbesteden: voordelen

Indien u niet van boekhouden houdt, of omdat u simpelweg onvoldoende tijd heeft voor de administratie van uw bedrijf, is het uitbesteden van de administratie wellicht een verstandige keuze.

Professionele boekhouding
Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van uw administratie is dat uw administratie wordt bijgehouden door professionals van een administratiekantoor die dagelijks aan het boekhouden zijn. Boekhouders leggen de vinger aan uw pols, en een goede boekhouder doet meer dan alleen de cijfers. Een goede boekhouder is betrokken bij uw onderneming, geeft zijn of haar visie en analyseert samen met u de drie maandelijkse en de jaarcijfers.

Meer kennis en inzicht in uw branche
Vaak beheert een administratiekantoor de administratie van meerdere bedrijven in uw branche, ook dit levert voordelen op. Hij leert uw branche beter kennen, en leert waar aftrekposten gegenereerd kunnen worden. Veel bedrijven besteden hun boekhouding uit aan een boekhouder en een accountant. De boekhouder voor de dagelijkse boekhouding en de BTW aangifte en de accountant of register accountant ter controle van de boekhouder.

Een objectieve administratie
Dit lijkt een kostbare affaire, maar éénmaal per jaar uw zaak laten controleren en analyseren door een register accountant is geen overbodige luxe. U bent vaak zo nauw betrokken bij uw onderneming dat het globale overzicht verloren wordt. Een registeraccountant hangt als een helikopter met een goed en duidelijk blikveld boven uw onderneming en signaleert eventuele problemen.

Met voorwerk geld besparen
Betrek uw boekhouder bij uw onderneming en ‘dump’ niet elke maand een vuilniszak met nota’s op zijn bureau met de gedachte “daar wordt hij toch voor betaald.” Doe wat voorwerk, en ben zorgvuldig. Vraag uw boekhouder hoe hij uw boekhouding aangeleverd wil krijgen. Maak zijn taak gemakkelijk, en het zal u schelen in de totale kosten. Het uitbesteden van de administratie is eigenlijk een must voor elke onderneming.

Terug naar overzicht