Landelijk & lokaal advies Gratis uitproberen 24/7 inzicht Digitale administratie
Online boekhouden bespaart geld

Online boekhouden bespaart geld

Boekhouden is een heel belangrijk onderdeel van elke onderneming. Het is iets dat je moet doen als je je financiën op orde wilt houden en problemen met de belastingdienst wilt vermijden. Het helpt je ook om je zaak georganiseerd te houden, belastingaangiften voor te bereiden, bedrijfsdoelen in het oog te houden, en met een gerust hart je zaak te runnen. Maar de meeste kleine bedrijven weten niet hoe ze aan boekhouden moeten beginnen.

Alles wat je nu nodig hebt voor boekhouden zit in je zakken. De dagen dat boekhouden en rekeningen bij papieren dossiers en eindeloze dozen met bonnetjes hoorde, zijn al lang voorbij. Je hebt nu toegang tot gebruiksvriendelijke apps en cloud software die het boekhouden vereenvoudigen. Hier zijn vijf redenen waarom je papieren administratie zou moeten dumpen en online boekhouden zou moeten gaan gebruiken:

1. Gemakkelijk in gebruik

Je hebt geen boekhoudkundige expertise nodig om boekhoudsoftware te kunnen gebruiken. Alles wat je nodig hebt is een smartphone of desktop. Met online boekhouden hoef je geen ingewikkelde en ingewikkelde boekhoudsystemen te leren. Bovendien kunnen cloud-gebaseerde softwareproducten aangepast worden aan de behoeften van je bedrijf, ongeacht de grootte.

2. Altijd en overal toegang

Met mobiele toegang kun je je administratie overal en altijd controleren en bijwerken. Online boekhouden geeft je volledige controle over je financiële administratie. Je kunt facturen naar je klanten sturen met een paar eenvoudige tikken op de telefoon. Je kunt ook je uitgaven, belastingen, de tijd van je werknemers en de loonlijst bijhouden, zelfs op afstand.

3. Toegang tot real-time bedrijfsinzichten

Een ander voordeel van online boekhouden is dat je in real-time toegang hebt tot nuttige bedrijfsinzichten. Dit is belangrijk voor voorraadbeheer, financiële planning, en het opschalen van je bedrijf. Je krijgt een overzicht van je cashflow en winst in real-time. Zo kun je je bedrijf beter beheren. Je kunt gemakkelijk zien welke producten in beweging zijn en welke niet.
Bovendien kun je rapporten en informatie delen met je boekhouder of belastingconsulent, zodat die problemen kunnen signaleren voor ze je in de problemen brengen.

4. Heb tijd voor je bedrijf

Als je een eenmanszaak bent of een beperkt aantal werknemers hebt, dan weet je hoe uitdagend het kan zijn om je bedrijf te runnen en tegelijk ook de boekhouding te doen. Handmatig boekhouden is veeleisend en vermoeiend. Je laat je klantenservice verwateren of vergroot het risico dat je foutieve gegevens invoert.

Online boekhouden neemt de starheid van het bijhouden van je administratie weg en maakt je tijd vrij. Zodat je je kunt concentreren op het beter bedienen van je klanten. Of je weekend doorbrengen met je geliefden.

5. Mis nooit meer het declareren van een uitgave

Met online boekhouden hoef je je geen zorgen meer te maken over het kwijtraken van bonnetjes en cruciale papieren. Er zijn zelfs apps waarmee je foto's van bonnetjes kunt uploaden om ze bij te houden. Dit maakt het gemakkelijker om je financiële administratie te ordenen en uitgaven op je belastingaangifte te declareren. Je zult daardoor meer geld kunnen besparen.

Terug naar overzicht