Landelijk & lokaal advies Gratis uitproberen 24/7 inzicht Digitale administratie

Mogelijkheden van een administratieprogramma

Een administratie bestaat uit verschillende onderdelen en kan zowel schriftelijk als elektronisch worden vastgelegd en vormt in principe de basis van de onderneming.
Als gedurende een langere periode geen aandacht is geschonken aan het bijhouden van de administratie dan is er niet alleen sprake van een grote achterstand die nog weggewerkt moet worden, maar nog veel erger, het overzicht van de financiële situatie is weg. Daarnaast is de ondernemer wettelijk gebonden om een administratie te voeren en zal de belastingaangifte gebaseerd worden op de financiële gegevens uit de administratie. Een programma voor de administratie kan uitkomst bieden om de administratie geordend te krijgen.

Een geautomatiseerd programma voor de administratie

Met een administratieprogramma wordt een geautomatiseerd programma bedoeld dat de gebruiker ervan in de gelegenheid stelt de administratie van het bedrijf bij te houden. Er zijn softwareprogramma's voor de administratie verkrijgbaar, die gratis gebruikt kunnen worden, maar misschien niet voor elke ondernemer geschikt zijn. Een programma voor de administratie kan variëren in prijsklasse en gebruiksfuncties.

Mogelijkheden van een administratie programma

Hieronder zullen een aantal mogelijkheden met betrekking tot het programma voor de administratie nader benoemd worden en komen ook enkele aandachtspunten aan de orde.

  • Als de optie voor het kopen of gebruik maken van een software administratieprogramma overwogen wordt, dan is het raadzaam om ook de accountant hierover te contacteren. Zo kan er een software programma voor de administratie worden aangeschaft, dat aansluit op de werkzaamheden die de accountant voor het bedrijf zal verrichten.
  • Er is een groot verschil in het aanbod van softwaremogelijkheden met betrekking tot een programma waarmee de administratie gevoerd kan worden, zodat meerdere opties bekeken moeten worden. Kijk ook altijd of er een mogelijkheid is om de software voor een proefperiode te gebruiken, zodat u kunt inschatten of deze aan uw eisen en wensen voldoet. Daarna kunt u dan altijd besluiten of u het administratieprogramma gaat aankopen of zoek gaat naar een ander programma.
  • Ook niet geheel onbelangrijk is de vraag of er ook een helpdesk of andere ondersteunde dienst wordt verleend met betrekking tot het gebruik, waarbij er een onderscheid gemaakt kan worden tussen gratis ondersteuning bij bepaalde software pakketten of betaalde ondersteuning. 

Wilt u weten welk softwarepakket het beste past bij u en uw onderneming? Laat ons weten wat u nodig heeft, en wij gaan voor u op zoek naar het beste online administratieprogramma.